Prova något nytt är det nya för mig känns det som!

Snål gubbe som man är och budgetsnusen inte smakar tillfredställande så har det blivit dags att prova något nytt. Jag tänkte nämligen göra mitt eget snus! Har aldrig tidigare gjort detta men var hemma hos en bekant på fika häromdagen och han hade beställt olika snussatser på nätet som han visade mig, fantastiskt bra smak på snuset han fått till, och tydligen sparar man flera tusenlappar per år, så låter ju onekligen som en produkt för mig.

 

Prillan under läppen byts ut många gånger per dag, oftast enligt principen “ut med den gamla och in med den nya”. Så har det hållt på sen 60-talet då allt började. Var ju en cool moppekille och det var ju antingen rökning eller snuset som gällde, jag mitt dumme fan körde ju båda. Nåja, så höll det på i några år tills jag bestämde mig för att jag inte ville lukta askkopp och beslutade mig då för att gå in helhjärtat med att sluta röka, det var faktiskt inte så krångligt med tanke på att jag hade snuset att tillgå. Nu för tiden blir det bara en och annan cigarr vid festligheter, och ibland när jag meckar med mina hojar så kan det bli en cigarill under pauserna. Det känns ju mera ok, finns inget behov av att jag måste utan blir enbart för att det är gott och känns rätt för stunden.

 

Givetvis hade man väl kanske önskat att man lyckats sluta snusa också, men ärligt talat, så gott som det är och efter alla år har jag då inte märkt några direkta bieffekter, det är riktigt gott, bara plånboken som tar stryk.

Som gammal pensionär så svider det lite extra, men man måste ju kunna få ha någon last här i livet. Jag bestämde mig dock för att försöka få ner kostnaderna lite efter att jag träffade en bekant förra helgen när jag var där på kaffe. Han hade nämligen börjat att köpa snussatser på nätet, och lyckats få till en riktigt bra smak på snuset med extrakter man kunde köpa till. Så jag gjorde precis som honom gick ut på nätet, började jämföra olika priser, läsa recensioner och räkna på vad man faktiskt kan spara varje år på sin snusning genom att tillgå snuset på detta sätt, och det var flera tusenlappar per år som slapp bli brända faktiskt.

Så nu har jag faktiskt lagt min första beställning på 2 olika snussatser förra veckan, och idag fick jag avisering om att hämta ut dessa. Så i eftermiddag har jag lite att göra, det blir säkert kanon efter lite träning.

 

Återkommer med uppdatering kring ämnet när jag hittat det perfekta snusreceptet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *