Sånt är livet, så mycket val finns det här?!

I år så tar mitt yngsta barnbarn studenten och självklart tog jag på mig äran att ta ansvaret för festen. Efter att ha samtalat med några goda vänner och själv sökt lite information på vart man kan köpa material till studentfirandet så föll lotten slutligen på att köpa servetter och övrigt tillbehör på nätet med stort utbud av artiklar.

Jag säger som en gammal god “vän” sa för länge sedan – En pessimist ser problem i varje möjlighet, en optimist ser möjligheter i varje problem. Med det sagt så vill jag säga att man är tvungen att att pressa sig själv det lilla extra i alla lägen för att utvecklas som människa och farfar för att alltid ligga i framkant.

Folk som säger att vi äldre är tråkiga och inte har mycket intressen har inte träffat många pensionärer i våra riktiga kläder kan jag säga. Vi har festat rejält i våra dagar utan massa lagar och regler som hindrar en från det bästa i livet. Och även till oss livsnjutare som jag kallar pensionärer som låter betydligt mycket charmigare och mer klämkäckt så behöver man inte ställa skona på hyllan efter en viss åldern. Vad är vitsen med att bli prosaisk bara för att man är äldre?

Jag har tänkt på vad jag ska ge mitt barnbarn i present och tycker det är så tråkigt och enformigt med att ge en person pengar så vidare man inte känner personen. Idag är möjligheten oändlig på vad man kan köpa för mackapärer och tjänster gentemot min tid då först och främst människor inte hade dom pengarna att röra sig runt med som folk gör idag och att det inte fanns så mycket spelrum för egentid för aktiviteter. Jag vet att barnbarnet har stort musikintresse och att hon mer än gärna reser men som alla andra ungdomar idag så vill man inte slita sin kropp och själ för pengar utan man gör om sina hobbys till en verksamhet för att få en inkomst att leva på.

Vad är bättre än att bjuda mig och barnbarnet på en konsert till Stockholm att se Guns N´ Roses- “Not In This Lifetime” som turnen heter. Jag är själv ingen rock ‘n roll fan men dom har flera bra låtar som jag gillar och även en annan tycker om som jag har hört henne spela på ljudanläggningen där hemma. Eftersom att hon aldrig har varit i huvudstaden förut ska jag ta med henne till kungliga slottet, ABBA-museet, skansen, gamla stan med mera. Det kommer bli 3 underbar dagar som jag ser framemot med mycket trevligheter och en och annan öl givetvis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *