Tapas för första gången i mitt liv.

Då jag under hela min livstid bara hållit mig till säkra kort vad det gäller kosten så erbjöd sig min svärdotter att vi skulle äta ute på en spansk restaurang. Till min stora förvåning så var det underbart gott!

Det hela började en fredagseftermiddag då min son och hans sambo var över på middag. Det blev serverat fläsksnitsel med ugnsbakad potatis och bearnaisesås, på sidan av det så var det en sallad av sallad,tomat, gurka och paprika. En helt vanlig maträtt som jag själv tycker är gott och inte så tråkigt. Han sitter och berättar om att han varit på “After Work” med arbetskamraterna på en restaurang som han hyllade till skyarna, de serverade äkta spansk Tapas och han verkade mäkta imponerad.

Jag personligen är inte mycket för att äta ute inte för att jag är lite snål på något sätt och inte mycket oväntade överraskningar. Mina föräldrar har genom min livstid sagt att man inte ska kasta sig ut i det stora havet om man inte vet vad man är ute efter”. Det är något som har hängt med i bakhuvudet.

Nåväl, min svärdotter Anna börjar övertalningsprocessen med att försöka få med mig dit, var ju lite skeptisk till en början men min son hängde på och sa sedan; Kom igen nu farsan vi bjuder dig, du ska med! du har ju fyllt år så passar ju perfekt med ett trevligt samkväm bara vi tre. Som fader  i min ålder tackade jag artigt nej och säger att det ska lägga sina pengar på något viktigare,i min ålder behöver man inte så mycket för att klara sig. Efter att dom envisats så tackade jag ja, innan jag visste ordet av det så säger min pöjk att han har bokat bord för oss alla tre på söndag klockan 15.

Då var dagen kommen. Jag tyckte personligen att klockan 15 var för tidigt för middag men jag förstod snart att det låg en tanke bakom. Det är nämligen Happy Hour till klockan 4 och när vi blir serverade till vårat borde så säger Kalle min son innan vi har fått menyerna; Tre glas Miguel Torres Gran Sangre De Toro (röd vin) och tre glas Estrella Damm (öl).

Sån gröngöling som jag är så frågade jag servitrisen vad hon, en söt tjej i säkert 20 åldern vad hon rekommenderade som förrätt. I gensvar fick jag en genomgång kring hur man ska tänka när man beställer tapas som är mindre rätter. Jag valde det första bästa som stod på listan som visade sig vara något utav det godaste jag ätit på länge. Vi beaställde tillsammans och  fick in Pan con ajo som är vitlöksmarinerad bröd, Tabla embutidos som är någon stort av assiett med korv och det sista var Albóndigas de cordero som är en gryta med köttfärsrullar av lamm. Det gick inte att beskriva dess smakkombination, den ena var godare än den andra. Till huvudrätten så blev det att beställa in Oxfilé och kycklingfilé på spett med klyftpotatis och wokade grönsaker och barbequesås. Det sista valet på hela kalaset blev Crema Catalana som är någon sorts Crème brûlée. Till det så fick man bär. Kan säga som så att det blev pricken över i:et. Hade detta varit ett matlagningsprogram hade man hittat sin vinnare här.

Slut citat: Ibland är det värt att kasta sig ut i det stora havet för att kolla efter så att man lever!!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *