Kul att föra arvet vidare, barnbarnet ska ta MC-kort!

En av mina absolut största passioner är motorcyklar och allt annat kul med motor på. Friheten med ett MC-kort är oslagbart och blev alldeles rörd när barnbarnet ringde mig och frågade om hon fick övningsköra med mig framåt vår/ sommar!

Hon hade skrivit in sig på Hisingens Trafikskola och förklarade hur det fungerar nuförtiden att ta körkortet, lite krångligare än på min tid kan man säga. Jag slapp ju det helt, jag körde upp för körkort för bil så fick jag motorcykelkortet på köpet. Det var tider det! Skämt åsido, jag skulle aldrig sätta mitt barnbarn på en hoj utan utbildning, finns ju stora risker med att hantera en hoj jämfört med bil.

Jag ser mig iallafall som en erfaren motorcykelförare då jag i mina unga år plöjde många mil ner i Europa med mitt grabbgäng där alla körde hoj, många körde året runt med skidor på dessutom! Men nu handlar det ju om modern tid och att lära sig köra på rätt sätt och minimera alla risker på bästa sätt, så för min del låter det väldigt bra att hon har inställningen att plugga teorin över vintern för att sedan sätta sig på motorcykeln med viss teoretisk kunskap, det kändes tryggt! Hon hade ju fått ta över min gamla moped från 60-talet med fotväxel så grunden fanns ju där.

Nu blev men nästan ännu mer nostalgisk när man kom att tänka på 50-talet och  strögade runt med sin Husqvarna novolette som första motoriserade fordon. Byttes dock ganska snabbt ut mot en lite häftigare farkost 1961 när Zundapp kom med sin limpmodell Sportcombinette som kändes lite som en riktigt motorcykel i lite mindre format, det var ju lite så det hela började för mig =)

Tur man har gott om plats på tomten, för nu åkte konorna fram för att sätta ut en liten bana för att kunna öva på manövrering utav motorcykeln. Både för garagevändning men även för lite slalomåka så man lär sig att lägga ner motorcykeln, väger ju lite mer än en cykel så svänga med styret kommer man ju inte så långt på. Så när banan var färdig sparkade jag igång min Suzuki t500r, det är en ilsk tvåtaktare i lite större format som är mycket ovanlig som följt med genom året, köpte den faktiskt ny 1971 och vi kommer fortfarande mycket bra överens, var faktiskt skitkul att få köra lite på min nya bana med den och se om gubben fortfarande kan!

Barnbarnet köpte en Yamaha 600j diverson att lära sig på, tycker jag verkar vara ett ganska lagom åk, med låg tyngdpunkt som är en fördel att lära sig på när det är dags för kurvtagning och manövrering. Så nu väntar vi bara på lite fina vårdagar så blir det åka av!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *